DLB%201 1%20info

Press Release (English)

Køb billeter

Pladeselvskabet for ny fremadstormene musik Don’t Look Back præsenterer sin første event i Christianshavns Beboerhus, København. En hel aftens musik med et eklektisk line-up, der taler for kvaliteten og mangfoldigheden af den københavnske scene udover genrer og kunstneriske grænser. Don’t Look Back Presents byder på to album-premierer og et DJ-sæt, hvor man kan forvente alt fra elektroakustiske droner, ukonventionelle instrumentale teknikker, field-recordings, multimedie performance, eksperimenterende electronica og techno.

BARA%20eyes
HAKNAM%20eyes
GÆO%20eyes
DLB%201 1%20info

Den anerkendte komponist og kontrabassist Bára Gisladóttir har premiere på sit nye soloalbum "SILVA" (Sono Luminus / ESP-disk). Báras unikke tilgang til lyd som et "levende væsen" udfordrer publikums opfattelse af tid og dens linearitet. Hendes musik er blevet beskrevet som “monolitisk og elastisk, mørk og lysende, målbevidst og dagdrømmende, triumferende og trist”.

haknam er et kunstnerkollektiv bestående af performere Fei Nie, Lorenzo Colombo, og komponisten Xavier Bonfill. Gruppen er dedikeret til at udforske nye former for interaktivitet inden for elektronisk musik og multimediale performance. På festivalen skal deres første album "(the-whole.picture)" (Don't Look Back Records) uropføres i sin endelige version, med et immersive, audiovisuelle sæt. “(the.whole.picture)” er blevet beskrevet som et værk der “veksler mellem næsten kaotiske episoder og det stilfærdigt lyriske, med stærke vokalt baserede poetisker momenter”.

Aftenen rundes af med GÆO, som skal gøre koncertsalen til en dancehall for sit DJ-set. GÆO har siddet bag dækkende i bl. a. Culture Box og Distortion Festival med sine pulsende beats, ambiente atmosfærer og stærke melodier.

Don’t Look Back Presents formål er at samle entusiaster fra forskellige hjørner af den eksperimenterende danske scene. Vi er overbeviste om, at fremadstormende kunstnere, der arbejder med musik og lyd på forskellige måder, og som kommer fra de klassiske, rytmiske, lydkunst og multimediekunst miljøer, har meget tilfælles. Alligevel ser det ud til, at publikum fra disse nichegenrer er isoleret fra hinanden. Don't Look Back vil vi går op med det ved at tilbyde en åben platform, hvor alle kan mødes, dele erfaringer og udvikle nye ideer. Vi mener også, at kulturelle arrangementer har en social dimension, og at der skal være plads til både “deep-listening”, meningsfulde samtaler, dans og fest, alt sammen under samme arrangement.